Hevoset

Tuntihevosia Aarnivalkeassa on tällä hetkellä kymmenen. Saman verran on varattu paikkoja myös ulkopuolisten tänne tuomille yksityisille hevosille.

Tuntihevoset
Aslan

Aslan
Aslan on rohkea herrasmies, joka osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa. Suloisen pörröisen karvan alta löytyy kuitenkin toisinaan veikeä poni, joka voi ajaa hoitajansa hulluuden partaalle hyvässä mielessä.

Dew

Dew

Monen suosikki Dew on levoton, mutta ihmisrakas ruuna, joka nauttii huomiosta erittäin paljon. Dew on myös reipas ja hyvin aktiivinen luonteeltaan, joten ruuna kaipaakin paljon virikkeitä, jotta malttaa keskittyä mihinkään.

 

Dunno

Dunno
Dunno tunnetaan siitä, että poni on vaikea herätellä – hait sitten tarhasta tai halusit tehdä töitä kentällä. Osaava, mutta laiska poni on erittäin miellyttävä käsitellä ja hoitaa, ja taluttaessa ainut ongelma on se, ettei tämä oikein halua liikkua laiskuutensa vuoksi.

Eldyr

Eldyr
Herrasmiesmäinen Eldyr on sekä taitava ratsu, että erittäin rehellinen tekemään töitä. Luonteeltaan tämä kaunis norjanvuonohevonen on täydellinen herrasmies: Eldyr ei taluttaessa lähde taluttajan luota mihinkään, ja myös pienet lapset voivat taluttaa tätä ruunaa.

Fara

Fara
Fara on yksi Aarnivalkean uusimmista ja nuorimmista tulokkaista. Tammasta näkeekin, että tämä on vielä nuori, sillä monet asiat ovat sille uutta ja ihmeellistä. Hoitaessa Fara on kuitenkin kiltti ja ihmiset hyvin huomioonottava.

Jare

Jare
Jare on sanalla sanoen juntti, ja haluaisi aina syödä. Ruuna on erittäin kiltti, mutta osaa myös etsiä lähimmän heinäkasan ja ruokapaikan taluttaessa, joten Jaren kanssa saa olla hereillä. Se ei tosin rynni mihinkään, eli on turvallinen – ruoka vain on erittäin kiinnostavaa ruunan mielestä.

Mörri

Mörri
Melko helppohoitoinen, ja kaikesta kiinnostunut Mörri on suloinen kaikessa häsläämisessään. Tämä on nuori, joten malttia ei löydy hoitaessa, eikä ratsastaessakaan sen puoleen.

 

Spoofy

Spoofy
Spoofya voisi kuvailla yhdellä sanalla kattavasti: suosittu! Spoofy on kaikkien ratsastajien suosiossa ja kulkee kivasti niin aloittelijalla kuin pienillä sennuillakin. Tamma on erittäin kiltti ja hyväluonteinen, helppo, kiltti ja ystävällinen muita kohtaan myös tarhassa.

Tinkku

Tinkku
Pienten lasten suosikki Tinkku on jokaisen lapsen unelmaponi. Tinkku rakastaa huomiota, rapsutuksia ja yhdessä tekemistä, eikä tältä tammalta lopu maltti lasten opetellessa hoitamista, ratsastamista ja kaikkea muuta, mikä poninhoitoon voi koskaan liittyäkään.

Torsten

Torsten
Torsten on hyvin perinteinen ja stereotyyppinen suomenhevonen: tältä taipuvat esteet ja
koulukiemurat puhumattakaan siitä, miten paljon herra nauttii kärryttelystä ja pitkistä maastolenkeistä.

Yksityiset
Emma

Emma
Ponimaisuudestaan huolimatta Emma on kiltti ja kaikkien käsiteltävissä. Lapset voivat hoitaa ja käsitellä tammaa miten päin vain, ja Emmalla riittää malttia kaikkien kanssa touhuamiseen – lapsien huomiosta ja rapsutuksista poni nauttiikin erityisen paljon.

 

Viuhti

Viuhti
Viuhti on energinen ori, jolla riittää aina pilkettä silmäkulmassa. Orilla on mahtava ego, eikä se pelkää esiintyä sen enempää tammoille kuin ihmisillekään, jonka vuoksi Viuhdin kanssa on hoitaessa oltava hyvinkin tarkkana koko ajan. Viuhti etsii itselleen topakkaa hoitajaa, plussaa olisi jos myös pystyy ratsastamaan ponilla ja on kiinnostunut maastakäsittelystä sekä ohjasajosta.

Rontti

Rontti
Rontti on oikukas ja temperamenttinen ruuna, omaten kuitenkin äärimmäisen hyvän huumorintajun. Toisinaan Rontin lempipuuhaa on harjapakin sisällön levittely käytävälle sillä välin, kun Kemiina on hakemassa varusteita ja toisinaan ruuna kaatelee vesiämpärit pitkin tallikäytävää aiheuttaen harmaita hiuksia myös muille. Ruunan käsittelyssä on noudatettava tarkoin annettuja ohjeita, jotta saadaan ylläpidettyä auktoriteettia. Ratsuna Rontti on kyllä osaava, mutta sen toimimiseksi vaaditaan jo melkoiset taidot, jonka vuoksi Rontti ei käy tunneilla. Rontille ei myöskään oteta hoitajaa.