Tuntiratsut

Tältä alueelta löydät Aarnivalkean osaavat ja monentasoisille ratsastajille sopivat tuntihevoset. Tuntien tiedot löydät toiminta – linkin takaa.

Tuntihevoset
Aslan

Aslan
Aslan on rohkea herrasmies, joka osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa. Suloisen pörröisen karvan alta löytyy kuitenkin toisinaan veikeä poni, joka voi ajaa hoitajansa hulluuden partaalle hyvässä mielessä.

Dew

Dew

Monen suosikki Dew on levoton, mutta ihmisrakas ruuna, joka nauttii huomiosta erittäin paljon. Dew on myös reipas ja hyvin aktiivinen luonteeltaan, joten ruuna kaipaakin paljon virikkeitä, jotta malttaa keskittyä mihinkään.

Dunno

Dunno
Dunno tunnetaan siitä, että poni on vaikea herätellä – hait sitten tarhasta tai halusit tehdä töitä kentällä. Osaava, mutta laiska poni on erittäin miellyttävä käsitellä ja hoitaa, ja taluttaessa ainut ongelma on se, ettei tämä oikein halua liikkua laiskuutensa vuoksi.

Eldyr

Eldyr
Herrasmiesmäinen Eldyr on sekä taitava ratsu, että erittäin rehellinen tekemään töitä. Luonteeltaan tämä kaunis norjanvuonohevonen on täydellinen herrasmies: Eldyr ei taluttaessa lähde taluttajan luota mihinkään, ja myös pienet lapset voivat taluttaa tätä ruunaa.

Fara

Fara
Fara on yksi Aarnivalkean uusimmista ja nuorimmista tulokkaista. Tammasta näkeekin, että tämä on vielä nuori, sillä monet asiat ovat sille uutta ja ihmeellistä. Hoitaessa Fara on kuitenkin kiltti ja ihmiset hyvin huomioonottava.

Jare

Jare
Jare on sanalla sanoen juntti, ja haluaisi aina syödä. Ruuna on erittäin kiltti, mutta osaa myös etsiä lähimmän heinäkasan ja ruokapaikan taluttaessa, joten Jaren kanssa saa olla hereillä. Se ei tosin rynni mihinkään, eli on turvallinen – ruoka vain on erittäin kiinnostavaa ruunan mielestä.

Mörri

Mörri
Melko helppohoitoinen, ja kaikesta kiinnostunut Mörri on suloinen kaikessa häsläämisessään. Tämä on nuori, joten malttia ei löydy hoitaessa, eikä ratsastaessakaan sen puoleen.

Spoofy

Spoofy
Spoofya voisi kuvailla yhdellä sanalla kattavasti: suosittu! Spoofy on kaikkien ratsastajien suosiossa ja kulkee kivasti niin aloittelijalla kuin pienillä sennuillakin. Tamma on erittäin kiltti ja hyväluonteinen, helppo, kiltti ja ystävällinen muita kohtaan myös tarhassa.

Tinkku

Tinkku
Pienten lasten suosikki Tinkku on jokaisen lapsen unelmaponi. Tinkku rakastaa huomiota, rapsutuksia ja yhdessä tekemistä, eikä tältä tammalta lopu maltti lasten opetellessa hoitamista, ratsastamista ja kaikkea muuta, mikä poninhoitoon voi koskaan liittyäkään.

Torsten

Torsten
Torsten on hyvin perinteinen ja stereotyyppinen suomenhevonen: tältä taipuvat esteet ja
koulukiemurat puhumattakaan siitä, miten paljon herra nauttii kärryttelystä ja pitkistä maastolenkeistä.