Aslan

Perustiedot

Hoitopäiväkirja | kaappi | hoito-ohjeet

Nimi: Aslan
Lempinimi: Aslan, Asla
Sukupuoli: ruuna
Syntymäaika: 02.01.2010 Viro (8v)
Väri: mustanvoikko
Rotu: eestinhevonen
Säkäkorkeus: 146cm
Koulutustaso: heB, re 70cm, me 60cm

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Hobuturismi, Saare, Viro
Rek.nro: VH17-060-0006

Isä: Asser
Emä: Arnika

Luonne

Aslan on rohkea herrasmies, joka osaa käyttäytyä tilanteessa kuin tilanteessa. Suloisen pörröisen karvan alta löytyy kuitenkin toisinaan veikeä poni, joka voi ajaa hoitajansa hulluuden partaalle hyvässä mielessä. Ruuna on nopea karkaamaan ja ovi onkin hyvä laittaa kiinni hoitamisen ajaksi. Tarhassa Aslan on synnynnäinen johtaja ja tulee parhaiten toimeen rauhallisen ja alistuvan lajitoverin kanssa.

Hoitaessa Aslan on melko rauhallinen, mutta se voi olla hieman rauhaton, jonka vuoksi ruuna kannattaa sitoa ainakin satuloinnin ajaksi kiinni. Käsittelyssä ja varustaessa ruuna on kiltti ja antaa puhdistaa kaviot hyvin. Vyötä kiristäessä ruuna saattaa näykkiä, joten muista varoa! Suitset Aslalle saa helposti ja se on myös kiltti valjastaa. Uusissa paikoissa Asla saattaa olla jännittynyt, joten sitä on hyvä taluttaa maastossakin suitsittuna. Asla menee traileriin nätisti ja matkustaa hyvin yksin ja yhdessä.

Ratsuna ruuna on energinen, eikä aina malta seisoa ratsautumisen aikana. Tarvittaessa voit pyytää työntekijää pitämään ruunaa sen aikaa, että se oppii seisomaan toimituksen ajan. Ruuna on muutenkin vähän häslääväinen ja vaatii jo alkukäynneissä mielenkiintoa vaativia tehtäviä. Sitä on helppo työstää ja ruunalla on tasaisen kivat askellajit mennä ilman satulaakin. Maastossa Asla on reipas, muttei koskaan ryöstä reippaassakaan temmossa laukatessa. Ruuna on liikennevarma, mutta saattaa jännittää rekkojen ohitusta. Esteillä poni innostuu herkästi, mutta ei kuitenkaan ole vaikeasti hallittavissa koskaan. Asla työskentelee mieluusti sekä sileällä että esteillä. Ajaessa ja ohjasajossa ruuna on herkkä ja maltillinen ajettava. Asla toimii maastossa hyvin myös yksinään. Aslanin painoraja on 65kg.

Kuvat © Sonja VRL-11911
Virtuaalihevonen