Dew

          
Perustiedot

Hoitopäiväkirja | kaappi | hoito-ohjeet

Nimi: Dewey
Lempinimi: Dew
Sukupuoli: ruuna
Syntymäaika: 15.04.2011 Ruotsi (7v)
Väri: tummanrautias
Rotu: welshcob
Säkäkorkeus: 147cm
Koulutustaso: heA, 100cm, valjakko

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Anna Nickelson, Valla, Ruotsi
Rek.nro: VH17-026-0041

Isä: Derano
Emä: Dewina

Luonne

Monen suosikki Dew on levoton, mutta ihmisrakas ruuna, joka nauttii huomiosta erittäin paljon. Dew on myös reipas ja hyvin aktiivinen luonteeltaan, joten ruuna kaipaakin paljon virikkeitä, jotta malttaa keskittyä mihinkään. Hoitaessa Dew tykkää tutkia ihmisten taskut, harjapakit ja kaiken, mihin vain yltää. Siksi tuo kannattaakin hoitaa käytävällä, jossa Dewillä on katseltavaa ja tarkkailtavaa, niin tämän ei tarvitse etsiä vaihtoehtoista tekemistä. Kavioita nostaessa Dew saattaa nykiä jalkojaan pois, mutta antaa yleensä kohtuullisen helposti puhdistaa kavionsa. Kengittäessä Dew joudutaan rauhoittamaan, sillä tämä ei malta seistä paikallaan tarpeeksi kauaa. Dew on myös merko herkkä, eli tämä ei pidä kovista harjoista eikä voimakkaasta harjauksesta, vaan nauttii pehmeistä ja hellistä kosketuksista. Liian kovalla tai liian kovaa harjaaminen saa aikaan pään viskomista ja tyytymättömyyttä.

Taluttaessa Dew on erittäin kiltti ja rauhallinen, mutta kävelee hyvin reippaasti. Ponin vauhdissa pysymiseen saakin usein tehdä töitä, ja tällä tuntuu olevan kiire joka paikkaan. Tämä saattaa myös jäädä tuijottamaan jotakin ja hätkähdellä, mutta kunnioittaa ihmistä. Maastossa taluttaessa Dew on toisinaan turhankin virkeä ja reipas, ja toimiikin parhaiten siellä ajaessa tai selästä käsin.

Ratsastaessa Dew on hyvin järkevä, eikä varsinkaan kentällä tai maneesissa tuijota mitään, vaan keskittyy töihinsä. Dew on kuitenkin hyvin reipas, ja kuumuu heti, mikäli hypätään mitään ristikkoa kummempaa. Puomitehtävissä poni loistaa: tämä on ketterä ja nauttii haastavista ja jumppaavista tehtävistä erittäin paljon. Esteillä Dewiä saa enemmänkin pidätellä ja rauhoitella, mutta poni on taitava hyppääjä ja tasapainoa riittää lantin päällä kääntymiseen, joten poni on loistanut kisakentillä, ja on monen suosikki kisoihin (valitettavasti ponilla kuitenkin kilpailevat vielä nuoruusvuosina vain omistajat). Dew ei myöskään maastossa tee muuta kuin menee lujaa ja reippaasti, ja on silloinkin hallittavissa kaikissa askellajeissa, joten monet pitävät ponilla maastoilusta.

Selkäännousussa Dew voi olla hieman levoton, töniä ihmistä tai ei oikein halua seistä paikallaan. Kisapaikalla Dew on toisinaan hieman hermostunut ja levoton, ja siellä on vielä vaikeampi saada poni kuulolle ratsatuksen ajaksi, mutta mikäli siinä onnistuu, on Dew varma ruusukehai.

Dew on koulutettu myös valjakkoajoon, mutta on ajaessa melko haastava. Tämä on osaava ja taitava, mutta kuumuu heti nähdessään valjaat tai kärryt, ja tajutessaan, että pääsee lenkille. Dew kuitenkin työskentelee kärryjenkin edessä mielellään, tämä vain tarvitsee rauhallisen ja kokeneen kuskin, jotta meno ei näytä täysin hallitsemattomalta. Dewin painoraja on 65kg.

    

         

kuvien © Linner’s Stuteri

– Virtuaalihevonen –