Dunno

      
Perustiedot

Hoitopäiväkirja | kaappi | hoito-ohjeet

Nimi: Dundolf
Lempinimi: Dunno
Sukupuoli: ruuna
Syntymäaika: 18.11.2002 GB (15v)
Väri: Ruunivoikko
Rotu: Connemaranponi
Säkäkorkeus: 148cm
Koulutustaso: heA, 100cm

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Michelle Bauren, Iso-Britannia
Rek.nro: VH17-035-0017

Isä: Dundee Demon
Emä: Sandy Dee

Luonne

Dunno tunnetaan siitä, että poni on vaikea herätellä – hait sitten tarhasta tai halusit tehdä töitä kentällä. Osaava, mutta laiska poni on erittäin miellyttävä käsitellä ja hoitaa, ja taluttaessa ainut ongelma on se, ettei tämä oikein halua liikkua laiskuutensa vuoksi: mikäli siis Dunno vain pysähtelee eikä ota juuri askeleita mihinkään suuntaan, ei tämä ole kipeä, vaan omassa elementissään.

On melkein se ja sama, missä ja miten päin Dunnon hoitaa, tämä nauttii hoitamisesta ja harjailusta erittäin paljon, ja seisoo vaikka pihalla vapaana, kunhan joku ihminen on siinä. Dunnon voikin hoitaa helposti vaikka vapaana karsinassa, ovi selällään, eikä ponilla ole kiire poistua mihinkään. Todennäköisesti tämä ei lähtisi viakka oven unohtaisi auki lähtiessä itse johonkin.

Ratsastaessa Dunno on osaava, taitavakin ja melko ketterä, mutta ilman raippaa ja määrätietoisuutta tätä on mahdoton saada tekemään mitään kunnolla: Dunno haluaisi päästä kaikesta työnteosta mahdollisimman helpolla ja mahdollisimman vähällä liikkeellä. Sen takia ponin hienojen liikkeiden esiinkaivaminen vaatii työtä. Esteillä Dunno on hieman reippaampi, mutta tätä saa silti patistella eteenpäin, jotta tuo saa tarpeeksi ponnistusvoimaa esteille. Kaikki hoitotoimenpiteet kengittäjän ja eläinlääkärin käyntiä myöden sujuvat ongelmitta. Maastossa Dunno on rauhallinen ja liikennevarma, eikä hermostu reippaillakaan laukkapätkillä. Dunnon painoraja on 70kg.

                    

kuvien © Jannica & Tinanja

– Virtuaalihevonen –