Fara

Perustiedot

hoitopäiväkirja| kaappi hoito-ohjeet

Nimi: Faranthe
Lempinimi: Fara
Sukupuoli: tamma
Syntymäaika: 18.04.2012 Hollanti (6v)
Väri: kimo
Rotu: hollantilainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 164cm
Koulutustaso: heA, re 70cm, me 60cm

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Emma Kleppers, Rotterdam, Hollanti
Rek.nro: VH17-012-0111

Isä: Salon
Emä: Farah

Luonne

Fara on yksi Aarnivalkean uusimmista ja nuorimmista tulokkaista. Tammasta näkeekin, että tämä on vielä nuori, sillä monet asiat ovat sille uutta ja ihmeellistä. Hoitaessa Fara on kuitenkin kiltti ja ihmiset hyvin huomioonottava. Tätä voi hoitaa karsinassa vapaana, mutta käytävällä Faran mielestä on liikaa menoa ja katseltavaa. Silloin tamma kääntyilee ja ottaa usein sivuaskeleita, saattaa toisinaan heitellä päätäänkin. Varustaessa Fara kannattaa laittaa kiinni, sillä tämä on hyvin tammamainen ja protestoi. Satulointi on Faran mielestä epämiellyttävää: päätä voi heitellä, vähän yrittää ihmistäkin puraista tai ainakin töniä, ja jos oikein ärsyttää, niin jalallakin voi hieman yrittää kuopia. Suitsia laittaessa Faralla on tapana nostaa päänsä niin korkealle kuin vain tämä sen saa, ja näin vaikeuttaa suitsien laittoa. Suojia laittaessa Fara on ihan kiltisti, mutta saattaa nostella hieman jalkojaan vielä.

Taluttaessa Fara on ihan hyväkäytöksinen. Tämä kuitenkin saattaa säpsähdellä jotakin, mikä on muuttunut ympäristössä. Reaktiot eivät ole isoja, mutta tamma saattaa jäädä tuijottelemaan johonkin, ja silloin tätä saa vähän herätellä takaisin todellisuuteen esimerkiksi narusta kevyesti vetämällä. Maastoon täytyy lähteä vielä suitsien kanssa, sillä Farasta maastoilu on hieman jännittävää varsinkin yksin. Porukassa Fara kulkee jo oikein mallikkaasti rauhallisilla reiteillä.

Ratsastaessa Fara on ikäisekseen taitava, ja oppii nopeasti. Tämä on kuitenkin nuori, joten toisinaan tasapainoa pitää hakea, eikä tamma osaa aina tulkita apuja oikein. Se tekee tästä toisinaan hieman haastavan ratsastettavan, vaikka Fara mielellään yrittää ja toimii hyvin, ja herkillä avuilla. Määrätietoisen, selkeitä apuja käyttävän ratsastajan kanssa Fara on erittäin miellyttävä ja antaa paljon. Ihan aloittelijoiden hevonen tämä ei kuitenkaan nuoruutensa vuoksi vielä ole. Luonteensa puolesta Farasta todennäköisesti kehittyy erittäin mallikas ja osaava hevonen, joka työskentelee mielellään. Faran painoraja on toistaiseksi noin 70kg, kunnes tamma oppii hallitsemaan tasapainonsa ratsastajan kanssa paremmin.

kuvat © Sonja VRL-11911

– Virtuaalihevonen –