Jare

Perustiedot

Hoitopäiväkirja | Kaappi | Hoito-ohjeet

Nimi: Aarnin Jared
Lempinimi: Jare
Sukupuoli: ruuna
Syntymäaika: 18.09.2012 (6v)
Väri: tummanrautias
Rotu: suomenhevonen
Säkäkorkeus: 165cm
Koulutustaso: heA, re 70cm, me 60cm

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Aarnivalkea
Rek.nro: VH17-018-0350

Isä: TukkaJumala
Emä: Elvira

Luonne

Jare on sanalla sanoen juntti, ja haluaisi aina syödä. Ruuna on erittäin kiltti, mutta osaa myös etsiä lähimmän heinäkasan ja ruokapaikan taluttaessa, joten Jaren kanssa saa olla hereillä. Se ei tosin rynni mihinkään, eli on turvallinen – ruoka vain on erittäin kiinnostavaa ruunan mielestä. Jare kannattaa laittaa karsinassa hoitaessa kiinni, tai hoitaa käytävällä, sillä ruunan mielesä karkaaminen etsimään ruokaa on hyvä idea. Jarelle ei myöskään saa antaa makupaloja kädestä, sillä ruuna oppii herkästi näykkimään ja kerjäämään. Muutoin hoitaessa Jare on erittäin kiltti: kiinnisidottuna ruunaa ei kiinnosta mikään, ei satulavyö, eivät muutkaan hoitotoimenpiteet, ja tämä seisoo paikoillaan. Suitsia laittaessa riimu kannattaa jättää kaulalle, ettei Jare poistu itse paikalta, mutta riimun ollessa kaulalla on hevonen erittäin miellyttävä suitsia.

Ratsastaessa Jaren selkään voi laittaa kenet tahansa. Tämä on kiltti, ja kentällä tai maneesissa tekee tehtävät ongelmitta ja helposti. Vaativampia tehtäviä Jare ei anna ilmaiseksi, vaan niitä on vaadittava ja hevosta on ratsastettava kunnolla. Silloin tuo suorittaa ihan hyvin niitä, ja Jarella on yleisesti ottaen melko hyvä työmotivaatio. Tämä vain haluaisi päästä kaikesta mahdollisimman helpolla, eli Jare kyllä oikaisee kulmissa ja tekee tehtävät vähän sinnepäin, mikäli tämän vain antaa tehdä niin.

Maastossa Jare on mukava, kun maastoilee porukassa. Ruuna seuraa tyytyväisenä muita ja toimii junan tapaan: mikään ei saa tuota hätkähtämään. Kisapaikoilla Jare saattaa esittää vähän pörheää, mutta kuuntelee ja käyttäytyy. Ruoka unohtuu kisajännityksen keskellä ja Jare suorittaakin paremmin kisapaikoilla tai muualla kuin kotona.

     

 

 

 

 

 

 

Kuvien © AK

– Virtuaalihevonen –