Torsten

Perustiedot

Hoitopäiväkirja | kaappi hoito-ohjeet

Nimi: Torsten
Lempinimi: Torsten
Sukupuoli: ruuna
Syntymäaika: 02.01.2008 Ruotsi (10v)
Väri: rautiaankimo
Rotu: suomenhevonen
Säkäkorkeus: 155cm
Koulutustaso: heA, re 100cm, me 100cm

Omistaja: Aarnivalkea
Kasvattaja: Åsa Tóllden, Kilforsen, Ruotsi
Rek.nro: VH17-018-0359

Isä: Ulfred
Emä: Freyjadar

Luonne

Torsten on hyvin perinteinen ja stereotyyppinen suomenhevonen: tältä taipuvat esteet ja koulukiemurat puhumattakaan siitä, miten paljon herra nauttii kärryttelystä ja pitkistä maastolenkeistä. Ruuna on hyvin rohkea ja itsenäinen, eikä ole riippuvainen muista hevosista: Torsten on maastovarma yksin ja porukassa, ja hyvä vetohevonen maastoretkillä. Kisapaikoilla tämä on kuin kotonaan ja hyvin normaali, eikä hevosta saa juuri mikään stressaantumaan.

Hyvin määrätietoisin avuin ratsastaessa toimiva Torsten mieluusti luistaa työnteosta tekemällä asioita vähän sinne päin, eikä kokonaan oikein, mutta vaatiessa hevonen toimii erittäin hyvin ja antaa kaikkensa. Torsten onkin hyvä opettaja, sillä siitä näkee heti, mikäli ratsastaja tekee oikein, tai tekee jonkin pienenkin virheen. Hevonen on myös kuin ratsastajansa peili: rauhallisen kanssa Torsten matelee, reippaan ratsastajan kanssa vauhtia riittää enemmän kuin vain vähän. Torstenin kanssa matkaan kannattaa ottaa raippa varsinkin maastoon, jossa hevosen mielestä on taukopaikkoja ruuan muodossa vähän turhankin usein. Ravissa ja laukassa hevonen etenee hyvin ja keskittyy tekemisiinsä, mutta käynnissä tätä saa usein herätellä.

Hoitaessa Torsten on itse tyyneys. Se on aivan se ja sama, mitä ympärillä tapahtuu, kunhan harjaaminen ja huomionosoitukset jatkuvat. Torsten pitää kovista harjoista ja kunnon rapsutuksista, ja viihtyy harjattavana vapaanakin. Hevonen on myös ongelmaton varustaa: mikään ei saa tämän tyyneyttä tallissa murtumaan: satulavyönkin  tuo antaa kiristää kiltisti.

Eläinlääkäri, kengitys tai kuljetus eivät myöskään ole ongelmia, vaan Torsten jatkaa samaa rauhallista linjaansa myös näillä elämän osa-alueilla.

 

 

 

 

 

Kuvat © Cherie (CC BY-NC 2.0)
Virtuaalihevonen