Omistajat & päärakennus

Päärakennus

Päärakennus noudattaa tallirakennuksen kanssa samaa linjaa: punamultamaalia valkoisin ikkunalaudoin ja tumman peltikaton saattelemana. Päärakennus on hieman kartanomainen: siinä on kaksi varsinaista kerrosta ja ullakkokerros, sekä kellari maan alla.

POHJAPIIRROS TÄSSÄ.

Tinanja

Pitkä, vaaleahiuksinen nainen, jonka näkee tallilla harva se päivä ties missä, on nimeltään Tinanja, ja hän on Jannican vanha, hyvä ystävä. Yllytyshulluna ja kaikesta innostuvana tämä kolmenkymmenen kieppeillä oleva nainen lähti mukaan ratsastuskouluprojektiin. Tinanjan tunnistaa vaaleista, pitkistä hiuksistaan, jotka nainen sitoo huolimattomasti kiinni niskaansa pois tieltään. Hänen kapeat kasvonpiirteensä ja vaalea ihonsa herättää usein huomiota yhdistettynä naisen tummanruskeisiin, mantelinmuotoisiin silmiin.

Luonteeltaan positiivinen, avoin ja useita projekteja sujuvasti käsittelevä Tinanja on se, joka tietää aina Aarnivalkean asioista kaiken – myös sen, mikä häneltä halutaan salata. Hän on ystävällinen, mutta toisinaan malttamaton, joten hän hoitaa toisinaan kaikkea ja ei mitään, ja Jannica saakin välillä hieman muistutella, että asiat pitää saattaa loppuun saakka. Tästä huolimatta Tinanja on vastuullinen: kaikki tärkeä on aina ajoissa hoidettu ja hevosten hyvinvointi on lähellä naisen sydäntä. Intohimona tällä on kaikki ajamiseen liittyvä: ohjasajo, valjakkoajo ja maastakäsittely. Hän on hevosten kanssa maltillisempi kuin ihmisten kanssa, ja hevoset pitävätkin lempeästä, mutta jämäkän naisen kanssa toimimisesta.

Jannica

 

Toinen tallin omistajista on temperamenttinen jokapaikanhöylä Jannica, jonka tunnistaa parhaiten punertavista pitkistä hiuksista ja iloisesta naurusta. Jannica on kolmikymppinen hevosihminen, jonka vastuulla on myös Adinan pyörittäminen. Yhteistyössä hyvän ystävänsä kanssa hän kuitenkin päätti avata ratsastuskoulun, jonka innostus on kytenyt jo hetken aikaa. Jannican perheeseen kuuluu mies ja lukematon määrä eläimiä. Luonteeltaan nainen on paitsi temperamenttinen, myös hyvin ystävällinen ja helposti lähestyttävä. Hän auttaa mielellään mieltä askarruttavissa kysymyksissä ja luotsaa uudet kävijät porukkaan mukaan. Opettajana nainen on sopivan vaativa, mutta tykkää myös vapaampien tuntien pidosta.


Erityisen mieluusti nainen pitää estetunteja sekä alkeistunteja ja tuntuu koko ajan olevan järjestämässä kaikenlaisia kissanristiäisiä ja tapahtumia. Lempivuodenaika on tietenkin kesä, jolloin nainen mielellään järjestää leirin jos parikin. Hänet saattaa myös nähdä häärimässä lempipuuhassaan tallihommissa tai ratsuttamassa nuoria. Joskus voit hieraista silmiäsi nähtyäsi naisen shetlanninponienkin selässä, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä, sillä 155-senttinen nainen kipuaa vaivattomasti kisaponinsa selkään. Työssään Jannica on ahkera, oma-aloitteinen ja aina puuhastelemassa kaikkea pientä. Esimiehenä hän on ymmärtäväinen, joustava, mutta myös hyvin topakka sille päälle sattuessaan. Nainen osaa höllätä ohjaksista sopivan paikan tullen, mutta on myös erittäin tarkka siisteyteen ja turvallisuuteen liittyvissä asioissa.