Maastot

© Vapaasti by AK

Aarnivalkean maastoreiteille pääset heti kätevästi tallipihasta. Ne tarjoavat turvallisen maastoilukokemuksen ilman pelkoa liikenteestä. Reittejä löytyy moneen makuun ja aivan tallin lähimaastosta löytyy laukkarata, jossa voi myös ajaa kärryillä halutessaan. Radan pohja soveltuu myös talvella kovempaan vauhtiin ja sitä huolletaan säännöllisesti. Pidempiä ratsastusreittejä löytyy useita, joista pisin on vaellusreitti, jonka pituus on noin 50km.

Sen varrelta löytyy kota, jonka liepeillä myös hevosilla on väliaikaistarha. Aarniksen kuuluisin maastoreitti on Aarnikallion solan läpi kulkeva jännittävä retkeilyreitti, jossa ratsukot ylittävät myös vanhan puusillan, josta on hulppeat näkymät läheiseen laaksoon. Matkan varrella pääsee myös uittamaan hevosia kesäisin Aarnijärveen. Kaikkien maastoreittien turvallisuus tarkastetaan viikottain kätevillä mönkijöillä tai ratsain. Uusille ratsukoille suosittelemme osallistumista ohjattuun maastoon maastoreitteihimme tutustumiseksi, vaikkakin lähes joka risteyksestä löydät tutun puukyltin, joka opastaa tallille ja kertoo kuljettavan matkan.

© Vapaasti by AK

Aarniksella on myös oma maastoesterata, jossa on valaistus sekä lyhemmän radan turvallisuus on taattu ympäröivällä aidalla. Lyhemmän maastoradan pituus on 1km ja siinä on hyppyjä kymmenen (60cm), joista kaksi pituusestettä on mahdollista kiertää. Pidemmällä radalla on pituutta 3km ja hyppyjä valitusta tiestä riippuen parikymmentä (100cm). Lisäksi ratsastajilla on mahdollisuus käyttää läheistä peltoa ratsastukseen syksyllä ja talvella, tästä tiedotetaan ilmoitustaululla.

Suosittelemme maastoon ja maastoesteille turvaliivin käyttöä!