Hoitajaksi?

Yleiset tiedot

Aarnivalkeassa noudatetaan yleisiä hyviä käytöstapoja ja Suomen lakia. Valuuttana toimivat virtuaalieurot v€, joita voi ansaita tehtäviä suorittamalla ja omalla aktiivisuudellaan (kuten alkeistunnilla taluttamalla ja tarinoimalla). Tienaamiaan rahoja hoitajat ja yksityisten omistajat voivat käyttää tallikaupassa, osallistumalla tapahtumiin ja maksamalla palveluja tai tunteja. Virtuaalieuroja voi saada maksimissaan 20v€ hoitotarinoista, joiden vähimmäispituus on 100 sanaa ja jotka ovat hyvän maun mukaisia. Tarinat kirjoitetaan foorumille ja omistajat antavat kommentit ja palkkiot. Hoitaja voi myös tienata virtuaalieuroja suorittamalla kuukauden tehtäviä tai voittamalla kuukauden hoitaja-tittelin. Tapahtumien yhteydessä voidaan myös myöntää virtuaalieuroja normaalisti tarinoista. Ostokset tehdään omaan päiväkirjaan hoitamisen yhteydessä, omistajat tilaavat tavarat ja lisäävät ne kaappiisi.

Tallikauppaan

Hoitajien tehtävät & hoitohevonen

Hoitajan tulee olla käynyt hoitokurssi I ennen kuin hän voi hakea hoitohevosta tuntiratsuina toimivien hevosten ja ponien joukosta. Avoinna olevista kursseista ilmoitetaan foorumilla ja kurssin lopuksi hoitajat saavat hoitohevosen. Myös yksityisten hevosten hoitajille suositellaan hoitokurssin käymistä. Hoitokurssilla opetellaan perusasiat hevosen hoidosta ja varustuksesta sekä taluttaminen ja ongelmatilanteissa toimiminen. Hoitajia opetetaan pukemaan tavanomaiset suojat, loimet ja hoitamaan pieniä haavereita. Opettelemme myös pesemistä, karsinansiivousta sekä tallisäännöt. Kurssi kestää viikonlopun ja sen kuittaamalla hoitaja tienaa ensimmäiset virtuaalirahansa. Hyväksytyn suorituksen tehneet saavat loppukokeesta kaappiinsa hoitomerkin ja kirjallisen palautteen. Loppukokeeseen kuuluu teoria- sekä käytännönkoe. Samalla hevosella voi olla vain yksi hoitaja.

Hoitajien tehtäviä ovat hevosen puhtaanapito ja tarkastus, hevosen hakeminen tarhasta tunnille, tarvittaessa tuntilaisen avustaminen varustamisessa, alkeis- ja talutustunnilla talutus, varustehuolto sekä tarvittaessa jalkojen hoito tuntien jälkeen. Kokeneemmat hoitajat vastaavat hevosen liikuttamisesta vapaapäivinä maasta / selästä käsin. Halutessaan hoitaja voi suorittaa hoitokurssi II:n, jossa opetellaan sairauksien tunnistus ja ensihoito sekä hätätilanteissa toimiminen. Opetellaan lisäksi ohjasajoa, valjastusta, näyttelyesittämistä ja kisahevosen hoitoa. Hoitokurssilaiset pääsevät myös tutustumaan lihashuoltoon, kengitykseen sekä muihin tärkeisiin osiin hevosenhoitoa. Kurssi päättyy kokeeseen, jonka hyväksytystä suorituksesta ja kuittauksesta saa virtuaalieuroja ja merkin. Halutessaan hoitokurssin suorittanut hoitaja saa osallistua hoitokurssi III:lle, jonka päätteeksi on valmis toimimaan työntekijänä meillä. Hoitokurssi III ikäraja on 16 vuotta ja siihen sisältyy 2 viikon oppimisjakso tallivuoroineen.

Aktiivisuus & hoitajan arki

Vaadimme hoitajalta aktiivisuutta, vaikka hoitaminen meillä onkin suhteellisen rentoa ja palkitsevaa. Arvostamme suuresti hoitajiamme ja olemme vilpittömästi iloisia jokaisesta uudesta, joka rohkenee paikkaa hakea. Arvostus käy ilmi myös yksilökohtaisesta opastuksesta ja palautteesta kirjoittamiisi tarinoihin, annamme myös mielellämme vinkkejä, miten elävöittää tarinoitasi. Kuukauden tehtävät luovat haastetta ja vaihtelua tarinoihin ja toivomme sinun osallistuvan niihin. Hoitajien tulee kirjoittaa vähintään kerran kuukaudessa tarina. Saadessaan varoituksen hänen tulee kirjoittaa seuraavassa kuussa vähintään kaksi tarinaa. Osana aktiivisuutta lasketaan osallistumiskuittaus tunneille ja tapahtumiin. Osa tapahtumista, tunneista ja kilpailuista tarjoaa myös mahdollisuuden helpompaan kuittaukseen toisinaan. Kuittaus voi olla tarina, runo tai piirros.

Hoitotasot

Aarnivalkeassa on käytössään hoitotasojärjestelmä, joka tuo haastetta hoitamiseen ja varmistaa osaltaan myös hoitajien sopivuuden tehtäväänsä. Hoitotasolta toiselle pääset etenemään suoritetut asiat sekä tienaamalla tarpeeksi virtuaalieuroja. Kaikkia hoitotasolla olevia asioita ei ole pakko tehdä, ne ovat asioita joita saa tehdä halutessaan.

Taso 1 – tunneille avustus/kuntoonlaitto, varustehuolto, harjailu, tarhasta haku, karsinansiivous, tapahtumiin osallistuminen (pl. kisaaminen)
(tasolle 2 vaaditaan 100v€ / 5 hoitokertaa)

Taso 2 – oma vakioryhmä (hoitohevosella ratsastus tunneilla), talutus alkeis- ja talutustunneilla
(tasolle 3 vaaditaan 100v€ / 5 hoitokertaa)

Taso 3 – osallistuminen hoitokurssi II, työntekijän avustaminen pienissä hommissa, taluttaminen / juoksuttaminen vapaapäivinä, liittyminen koulu/esteryhmään, laajempi varustehuolto
(tasolle 4 vaaditaan 100v€ / 5 hoitokertaa)

Taso 4 – mahdollisuus osallistua tallitöihin, osallistumisoikeus tallin kilpailuihin, pienten haavojen ja ensiavun antaminen ohjeiden mukaisesti
(tasolle 5 vaaditaan 150v€ / 7 hoitokertaa)

Taso 5 – itsenäinen ratsastus kentällä / maneesissa (pl. esteet), ohjasajo/temppukoulutus/juoksutus apuohjilla vapaapäivinä, näyttelyissä esittäminen                                                                                              (tasolle 6 vaaditaan 150v€ / 7 hoitokertaa)

Taso 6 – ratsastus maastossa kaverin kanssa, tapahtumien ideointi ja kisajärjestelyissä vastuutehtävät, kisahoitajana toimiminen, hoitokurssi III suoritus                                                                                      (tasolle 7 vaaditaan 200v€ / 8 hoitokertaa)

Taso 7 – itsenäinen maastoilu, nuorten hevosten käsittely ja ratsastus, mahdollisuus tehdä tallivuoroja itsenäisesti (palkka 20v€ / vuoro), Tinanjan & Jannican avustaminen pienissä tehtävissä tarvittaessa
(tasolle 8 vaaditaan 200v€ / 8 hoitokertaa)

Taso 8 – yöpyminen kartanossa, hoitajattomien/uusien/omistajien hevosten liikutus tarvittaessa, tallin edustus ulkopuolisissa kilpailuissa
(tasolle 9 vaaditaan 200v€ / 9 hoitokertaa)

Taso 9 – uusien hevosten suositteleminen ja koeratsastus apuna, talutustuntien ohjaaminen, tuntienpito esim. hoitajille
(tasolle 10 vaaditaan 200v€ / 10 hoitokertaa)

Taso 10 – tallimestarina toimiminen (palkka 80v€ / kk), talutustuntien vetäminen, ostohevosten koeratsastus omistajien mukana, tuntienpito oman kiinnostuksen mukaan esim. hoitajille

Taso 10* – hoitanut Aarnivalkeassa vähintään vuoden tai toiminut tallimestarina väh. 6kk

Roolipelaus

Aarnivalkeassa järjestetään myös roolipelaustapahtumia, joiden aikataulutus vaihtelee tallin yleisen aktiivisuustason mukaan. Näihin osallistuminen on vapaaehtoista lisätoimintaa. Tässä alla pikaohje roolipelaamiseen, ja se on poimittu Tinanjan toiselta sivustolta, Ceresistä. Ohjeet pätevät kuitenkin myös Aarnivalkeaan, ja Tinanja vastaa roolipelaustapahtumien vetämisestä ja järjestämisestä tallilla.

Foorumipohjainen tarinankerrontaroolipelaaminen on vuoropohjaista foorumilla tapahtuvaa tarinankerrontaa, jossa eläydytään itse kehitettyyn tai ennalta määrättyyn hahmoon. Maailma ja pelin säännöt ovat ennalta määriteltyjä ja tarkoituksena on sovittaa hahmo kyseiseen maailmaan sääntöjen mukaan siten, että hahmon persoonallisuus ja mielialat eivät ole kirjoittajan omia, vaan hahmon omia. Kerronta etenee vuorotellen toisten pelaajien ja heidän hahmojensa kanssa siten, että yksi kirjoittaa oman hahmonsa (näkökulmasta) pelivuoron ja toinen jatkaa omalla hahmollaan. Juoni muotoutuu hahmojen vuorovaikutuksesta ja sitä voidaan suunnitella tai olla suunnittelematta etukäteen. Tavoitteita ei ole ja halutessaan pelaaja voi jopa tapattaa oman hahmonsa, jos säännöissä se sallitaan ja aloittaa toisella hahmolla uudestaan uusilla lähtökohdilla.

Tapahtumista ilmoitetaan foorumilla täällä.

Roolipelauksen säännöt

» Pelataan tarinankerrontamuodossa, eli ei käytetä tähtiä pelivuoroissa. Yleisintä on kirjoittaa hän-muodossa imperfektissä.
» Murretta ja puhekielisiä ilmaisuja saa käyttää pelatessa puheenvuoroissa, ja foorumin muissa keskusteluissa.

» Autohittaaminen, eli toisen hahmon liikuttaminen (myös vahingoittaminen!) ilman hahmon omistajan lupaa. Tulkinnanvaraisen säännöstä tekee kuitenkin se, että esimerkiksi kädestä kiinni ottaminen tai toiseen ohimennen koskeminenkin lasketaan autohittaamiseksi, joten ihan pilkunviilaajia ei tämän säännön suhteen olla, ja vastapelaajan kanssa voi sopia pelikohtaisista käytännöistä tarvittaessa.

» Munchaus, eli oman hahmon voittamattomaksi/täydelliseksi tekeminen. Ethän sinäkään ole täydellinen? Sitä paitsi, täydellisellä hahmolla pelaaminen on täydellisen tylsää.
» Jakautuminen, eli saman hahmon eri paikkaan ja aikaan sijoittuvat samanaikaiset pelit eivät ole suositeltavia. Toisessa pelissä voi helposti tapahtua jotain, joka vaikuttaa myös toiseen peliin, tai jonka pitäisi vaikuttaa toiseen peliin hahmon oman aikajanan perusteella.

Hoitajaksi hakeminen

Hoitajaksi haetaan Aarnivalkean foorumilla, ja hakemus kirjoitetaan hoitokurssin kutsun jatkoksi samaan topiciin. Mikäli ei juuri nyt ole hoitokurssia tai kutsua meneillään, sitä voi pyytää vieraskirjassa niin ylläpito tietää järjestää sen.

Lisätiedot ja hoitokurssin suoritusohjeet ovat hoitokurssin kutsussa. Hoitokurssiin sisältyy teoriakoe, jossa 8 kysymystä, sekä käytännön koe, josta kirjoitetaan ensimmäinen hoitotarina. Siitä hoitaja saa myös ensimmäiset rahat.

Hakemuksessa tulee mainita seuraavat asiat

– Nimi/nick, jolla haet hoitajaksi
– Ikäsi
– Aiempi kokemus/taso (hoitamisessa ja ratsastuksessa)
– Lyhyt kuvaus itsestäsi (ulkonäkö, luonne, avata ehkä vähän taustaasi*)
– Ratsu-/hoitohevostoiveet

* Kuvaus itsestäsi tulee käyttöön eniten roolipelaustapahtumissa ja laajempi kuvaus tulee kirjoittaa, jotta sen voi lisätä hoitajan kaappiin kun sinut on hyväksytty hoitajaksi.