Työntekijät

Jannican ja Tinanjan lisäksi Aarnivalkeassa työskentelee vakituisesti kaksi työntekijää. Lisäksi kokeneemmat hoitokurssi III käyneet hoitajat voivat tehdä satunnaisia tallivuoroja. Työntekijälle maksetaan 80v€ kuukaudessa, jonka hän voi käyttää tallikaupassa tai tuoda oman yksityisen hevosen talliin. Satunnaisista tallivuoroista maksetaan 20v€ ja niitä pääsee tekemään lähinnä sairastapauksissa sekä matkojen ja lomien aikana. Työskenneltyään Aarniksessa työntekijänä 6kk voidaan työntekijä valita tallimestariksi, jonka palkka on 100v€ kuukaudessa ja vastuutakin hieman enemmän uuden tittelin myötä. Alla näet hieman osviittaa siitä millaisia päivät Aarniksessa ovat työntekijän silmin. Jokainen päivä on erilainen ja mukaan mahtuu myös paljon ennaltaodottamattomiakin tehtäviä. Puuhaa riittää kuitenkin varmasti koko päiväksi, eikä aika käy hevosten kanssa työskennellessä pitkäksi.

 

Sara

Sara on toinen Aarnivalkean työntekijöistä. Jessen tapaan hän on töissä tallilla ja valmistunut hevosenhoitajaksi oppisopimuskoulutuksella huhtikuussa 2017. Silmälasipäinen, punahiuksinen tyttö on aina pirteä, ja valmis auttamaan muita, mikäli tarve niin vaatii. Omien töittensä hoitamisessa Sara yrittää olla vastuullinen, mutta toisinaan unohtaa asioita, tai ei välttämättä jaksa tehdä niitä kokonaan loppuun asti. Hän on kuitenkin yritteliäs, ja pyrkii parantamaan toimintaansa, ja siksi hän on todennäköisesti saanut jäädäkin Aarnivalkeaan.

Sara on sanomansa mukaan täysi-ikäinen, vaikka todellisuudessa tyttö on juuri täyttänyt 17. Hän hakeutui itse Aarnivalkeaan töihin ja kouluttautumaan hevosenhoitajaksi, koska hevoset ovat olleet tytön intohimo aina. Tämän vanhemmilla ei kuitenkaan ollut varaa avustaa tyttöä harrastuksessa, joten heti peruskoulun (sinnepäin suoritettuna) jälkeen Sara päätyi Aarnivalkeaan töihin. Sara viihtyy paremmin maastakäsittelyssä hevosten kanssa, mutta osaa myös ratsastaa. Hänellä on perustiedot hevosista ja hän osaa hoitaa, ja varustaa hyvin, mutta ei aina ole tarpeeksi maltillinen levottomien hevosten kanssa – Saralle sopii hevonen, joka jaksaa odottaa tarpeeksi tytön päähänpistojen ja unohtelujen kanssa. Myös Saran tavaroita löytyy toisinaan sieltä ja täältä tallia.

Saran perheeseen kuuluvat isä ja äiti, sekä kolme sisarusta: kaksi pikkuveljeä ja yksi isosisko, joka muutti kotoa jo ennen kuin Sara lähti Aarnivalkeaan. Veljet, joiden kanssa tyttö ei oikein tule toimeen, asuvat edelleen kotona vanhempien kanssa perheen pienehkössä asunnossa kaupungin laitamilla.

Jesse

Jesse on 17-vuotias entinen kadun kasvatti, joka on hakeutunut Aarnivalkeaan opiskelemaan hevosenhoitajaksi ja valmistuikin sellaiseksi huhtikuussa 2017. Ihan helpoimmasta päästä pojan taival ei ole alkanut, sillä hän pelkäsi aloittaessaan hieman hevosia. Jessen on myös erittäin vaikea luottaa ihmisiin taustansa vuoksi, mutta kovan ulkokuoren alla asuu oikein mukava ja sosiaalinen poika, kun hänelle antaa tilaisuuden. Ongelmataustastaan huolimatta poika on todella sitoutunut ja oppimishaluinen, omatoiminen nuori, joka pitää hevosista ja haluaisi oppia myös ratsastuksesta yhtä sun toista.

Välillä Jessen saattaakin nähdä hevosen selässä opettelemassa ratsastuksen alkeita. Jesse on matikkanero ja puhuu myös sujuvasti viittä eri kieltä. Tallille vuosi sitten ilmestyneessä pojassa on myös tapahtunut melkoinen muodonmuutos, kun haastatteluun ilmestynyt irokeesipäinen rokkari on lähes kokonaan historiaa. Vapaa-aikanaan poikaa voi tosin olla melko vaikea tunnistaa, koska hän kokeilee mielellään eri tyylejä, enkä yllättyisi vaikka hän joskus ilmestyisi paikalle tuonkin näköisenä. Hevosilla siinä kuitenkin voisi olla sulattelua.

Jessen perheeseen kuuluu pikkusisko ja isä, mutta tällä hetkellä sekä Jesse että Sara asuvat osana Aarniksen perhettä työn helpottamiseksi. He vastaavat vuorotellen tallivuoroista maanantaista lauantaihin. Nuoret auttavat myös mielellään tuntilaisia ja auttavat parhaan kykynsä mukaan muissakin asioissa. Lauantain sekä sunnuntain ruokinnat ja sunnuntain siivoukset hoitavat omistajat vuorotellen.